Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voltaire öppnar i Igor

Matprofilen Lotta Voltaire öppnar sin första kombinerade restaurang, kafé, bageri och butik med inriktning mot vegetariskt, ekologiskt och närproducerat i gallerian Kvarteret Igor i april.

Annons
Nytt koncept. Lotta Voltaire lanserar fyra verksamheter – restaurang, kafé, butik och bageri – i två plan i hörnet av Igor.

I hörnlokalen, där tidigare Olio Deli och Robs kafé huserade, blir det restaurang i bottenplanet och kafé, bageri och butik på det övre planet, en trappa upp.

– Det här har jag velat göra länge, att få till en helhet. Det ska bli så himla roligt, säger Lotta Voltaire, som kommer att ha äldsta dottern Sally och en av bästa vännerna, Lena Berglund, som delägare. Yngsta dottern, Iris, hjälper till med butiksdelen.

– Jag har smugit runt och spanat. Det kändes väldigt trevligt med skridskobana på vintern, torghandel på sommaren och många restauranger och kaféer.

– Jag har faktiskt en relation till Västerås. Jag bodde på Viksäng fyra år i tidiga tonåren, har dansat på Folkets Park och tränat med Västerås IK.

I sortimentet kommer det att finnas ett utvalt matsortiment och köksutrustning.

Runt 25 personer räknar Lotta Voltaire med att behöva anställa. Det första halvåret tänker hon jobba mycket på plats själv.

– Vi har arbetat länge för att få hit dem och tror det kommer att tillföra något till både Igor och city, säger Peter Kettner vid fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

Det är den första etableringen utanför Stockholm.

Det här har jag velat göra länge, att få till en helhet, säger Lotta Voltaire.

Mer läsning

Annons