Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK Bandy och Västerås stad i ny kampanj mot våld i nära relationer

Under månaderna fram till jul kommer kampanjen Västerås fritt från våld synas på stadens bussar, idrottsanläggningar och köpcentrum.

Annons

Målet med den nya kampanjen är att få män att engagera sig mot våld i nära relationer.

Den nya gemensamma kampanjen från Västerås stad och VSK Bandy tar ställning för kvinnofrid och mot våld i nära relationer.

– Vi tycker att det är viktigt att delta i kampanjen Västerås fritt från våld, eftersom våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Våra spelare deltar för att ta ställning mot våld. Det här ligger också i linje med vårt arbete i projektet Schysst framtid, som handlar om att ge unga människor positiva förebilder för att få dem att avstå droger och alkohol och inte delta i mobbning och rasism, säger Gisela Stockhaus, ordförande VSK Bandy i ett pressmeddelande.

Under november och december kommer västeråsarna kunna se kampanjen på stadens VL-bussar, digitala skärmar i köpcentrum och vid idrottsarenor. Målet är att få män att engagera sig mot våld i nära relationer.

– Arbete mot våld i nära relationer uppfattas ibland som enbart en angelägenhet för kvinnor. Vi vill få män att ta ställning mot våld i nära relationer, som drabbar både kvinnor och män. Vi tror att idrotten är en arena där vi kan nå män med vårt budskap. Om män börjar säga nej till våld så minskar acceptansen för våld i samhället, säger Carl-Johan Olofsgård, Västerås stads samordnare mot våld i nära relationer.

Mer läsning

Annons