Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanländska kulturprojekt får statliga pengar

Tre västmanländska kulturprojekt får dela på 1,5 miljoner kronor av Statens kulturråd. Pengarna ska gå till ett projekt för konst för barn och unga, samiska kulturyttringar i Mellansverige och ökade kunskaper om rättighetskampernas betydelse.

Annons

Regionhuset i Västerås. Arkivbild.

Statens kulturråds så kallade utvecklingsbidrag ska gå till regionala projekt som syftar till att bredda olika gruppers delaktighet i kulturlivet. I år har tre projekt där Region Västmanland är huvudman tilldelats sammanlagt 1,5 miljoner kronor.

De västmanländska projekt som denna gång får pengar av Statens kulturråd är:

"Ett kulturliv för alla - Konst". Projektet, som får 400 000 kronor, syftar till att "utveckla långsiktiga och hållbara strukturer för arbetet med konst i Västmanland" och riktar in sig på att öka möjligheten för barn och unga att ta del av och skapa konst.

"Projektet Ohtsedidh – Samiska kulturyttringar i Mellansverige". Projektet, som får 500 000 kronor, syftar till att "synliggöra en nationell minoritets kulturarv och historia" och kommer att "fokusera på berättelser, minnen och de fysiska spåren i landskapet".

"Heterogena kulturarv – att ändra framtiden" får 600 000 kronor. Syftet med projektet är att "öka kunskaperna om rättighetskampernas betydelse för ett demokratiskt och inkluderande samhälle." Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Västmanlands läns museum, Historiska museet, Sundsvalls museum och Regionmuseet Kristianstad.

Mer läsning

Annons