Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanlands unga golfelit är bäst

Västmanlands elitjuniorer tog totalseger i fyralänskampen - och fick med sig den prestigefyllda pokalen hem igen.

Första helgen i oktober hölls den årliga fyralänskampen för 21:a gången.

Fyralänskampen är en matchtävling mellan Stockholms, Upplands, Dalarnas och Västmanlands läns elitjuniorer i golf, och denna gång var det Uppland som stod värd. Tävlingen genomfördes på Burviks GK under två dagar i strålande väder och otroligt fin bana. Det var ett taggat gäng som fredag kväll lämnade Västerås för att åka den nästa 2 timmar långa bilresan till Burvik.

Tävlingen inleddes på lördag morgon och lottningen hade avgjort att Västmanland första dagen mötte Dalarna och Stockholm.

På pappret verkade Stockholm vara det starkaste motståndaren och så blev det också i praktiken. Västmanlands lag presterade dock på topp och efter första dagens spel hade både Västmanland och Uppland vunnit sina respektive matcher och hade därmed 2 poäng var.

Lottningen hade alltså slumpat sig så att de två lag som skulle göra upp om titeln som årets länsmästare även skulle mötas under söndags avslutande match.

Västmanland spelare var extremt taggade söndag morgon och det märktes tydligt på alla att det bara var seger som gällde. Möjligtvis var spelarna lite för taggade för Uppland tog tidigt ledning i flera av matcherna, med riktigt bra spel. Vinna hålen på par var inte möjligt, birdie eller eagle krävdes för det. Men Upplands ledning blev kortvarig, redan efter 4 hål hade Västmanland spelare vänt de flesta matcherna och sedan släppte vi aldrig greppet.

Till slut vann Västmanland komfortabelt med siffrorna 4-2, fyra segrar och två förluster.

Det var riktigt starkt motstånd vi mötte i alla de andra lagen och det krävdes att Västmanlands trupp presterade sitt yttersta, vilket man gjorde och alla levererade fantastisk golf under båda dagarna.

Om man, som exempelvis, Adam Guedra från Ängsö gjorde i sin avslutande match - avgjorde och vann med dagens 7:e birdie på 14:e hålet! Då förstår ni vilket spel våra juniorer presterade för att ta hem denna seger!

Vi kan vara riktigt stolta över vad våra juniorer och det som hela laget presterat, både gällande spel, uppträdande på och vid sidan av banan, och framförallt den fantastiska kamratskap och sammanhållning som finns i gänget. Det är riktigt roligt att se!

Avslutningsvis vill vi tacka Uppland för ett riktigt bra arrangemang, jättetrevligt bemötande, fantastisk bana, kanske det bästa skick vi lirat på hela säsongen, och riktigt god mat från restaurangen.

Nästa år är det Stockholm som står värd och vi har inga planer på oss att lämna tillbaka pokalen då.

Kenneth Sundberg

Totalt deltar minst 9 och max 11 av respektive läns bästa elitjuniorer upp till 18 år i den här tävlingen.

I år var det 10 spelare totalt som representerade Västmanland från 6 olika klubbar.

Laget bestod av:

Roger Sundin, Kapten

Kenneth Sundberg, vice kapten

Dan Forsmark, vice kapten

Spelare:

Emily Sundberg, Arboga

Hanna Åhlander, Frösåker

Linn Forsmark, Fullerö

Amanda Hamrin, Ängsö

Robin Bojar, Arboga

Simon Garman, Arboga

Adam Guedra, Ängsö

Tim Jacobsson, Ängsö

Filip Sellin, Orresta

Erik Tellenius, Skerike