Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanländska ungdomar ställer frågor till Nobelpristagare

När Chalmers arrangerar konferensen Sustainable Energy Symposium den 6-8 december är 150 gymnasieelever på plats för att lära sig mer om hållbar energi.

På konferensen får ungdomarna tillfälle att ställa sina frågor till världsledande forskare och Nobelpristagare. Från Västmanland deltar ungdomar från:

Brinellskolan, Fagersta.

Ullvigymnasiet, Köping.

ABB Industrigymnasium, Västerås.

Steven Chu, Nobelpristagare i fysik 1997 och Obamas energiminister 2009-2013 är en av talarna på Sustainable Energy Symposium.

Ungdomarnas deltagande görs möjligt tack vare stiftelsen Molecular Frontiers som erbjuder ett naturvetenskapligt stipendium till vilket rektorer och lärare vid landets gymnasieskolor kan nominera elever. Molecular Frontiers betonar särskilt vikten av att vara nyfiken och ställa bra frågor.

Konferensen för samman världsledande forskare, industrirepresentanter, beslutsfattare och intresserad publik för föredrag och diskussioner om framtida energilösningar. Utveckling av hållbara teknologier för solenergi, batterier och energilagring behövs för att göra den nödvändiga omställningen från fossila energikällor till förnybara.

Under konferensen kommer de senaste framstegen inom området att belysas genom föredrag och diskussioner. Den nyfikne kan följa konferensen här.