Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanlänningar uppger ekonomi som orsak till att stanna kvar i dåliga relationer

Sju av tio västmanlänningar uppger att ekonomi är en bidragande faktor till att stanna kvar i en dålig relation, det visar en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar.

I en undersökning där 2 700 svenskar tillfrågats uppger 70 procent av befolkningen i Västmanland att man tror att ekonomi är en orsak till att man stannar kvar i dåliga relationer.

Av de tillfrågade uppger 65 procent i Västmanland att deras partner känner till deras sparande vilket är något högre än rikssnittet på 63 procent.

– Obalansen handlar om hur man ser på sin hushållsekonomi. Många tänker inteproaktivt på att ha en gemensam ekonomisk plan med sin partner och prata igenomfrågor som exempelvis rättvist ägande, pension och föräldraledighet, säger ElisabethHedmark, privatekonom på Länsförsäkringar i ett pressmeddelande.

Enligt undersökningen upplever var femte svensk att deras relation inte är jämställd och personer med lägre inkomst uppger i större utsträckning att de upplever relationen som ekonomiskt ojämställd.

57 procent av männen uppger att de tjänar mer än sin partner och nästan hälften av männen upplever att de betalar mer av de gemensamma utgifterna i relationen.

– Vi vill uppmana fler svenskar till att prata om jämställd ekonomi med sin partner, sina kompisar eller sin bankrådgivare, för att undvika negativa överraskningar i framtiden.