Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanlänningar uppmanas tycka till om länets kulturliv

Nu låter Region Västmanland länsborna tycka till om kulturutbudet i länet. Resultatet ska sedan ligga till grund för länets kultursatsningar under en fyraårsperiod.

Är du västmanlänning och har åsikter om kulturutbudet i länet? I så fall finns nu en kanal där du kan få utlopp för dina tankar och funderingar.

Läs också: Utvecklingsbidrag till kulturliv för alla och heterogena kulturarv

På tisdagen den 7 november startar nämligen Region Västmanland en enkät på sin Facebooksida där västmanlänningarna uppmanas tycka till om kulturen i länet. Det meddelar regionen i ett pressmeddelande. Därefter ska svaren på frågorna och inkomna synpunkter publiceras i regionens egna mediekanaler, till exempel på webbsidan eller Facebooksidan.

Enkätsvaren kommer att ligga till grund för den så kallade Kulturplanen, Region Västmanlands program "för att peka ut övergripande strategier, insatser och utvecklingsområden" inom kulturområdet för perioden 2019-2022.

Läs också: Västmanländska kulturprojekt får statliga pengar

– Kulturplanen ska fungera som ett planeringsverktyg för kulturutvecklingen i Västmanland och där är det viktigt att vi samlat invånarnas synpunkter och önskemål på kulturen, säger Lena Karlström, kulturchef vid Region Västmanland, i ett uttalande.