Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenbombare från Italien sätts in

Det beräknas vara dagar kvar av släckningsarbetet. Nu sätts även ett flygplan från Italien in för att hjälpa till med släckningen.

Branden betraktades under måndagsmorgonen att vara under kontroll men det uppskattas fortrfarande vara dagar kvar av släckningsarbetet.

- För tillfället har vi hoppet uppe men det kan förändras under dagen. Men vi har många styrkor insatta och som det ser ut nu finns det inga planer på utrymning av boende som bor nära det drabbade området, säger Hans Tollbom, inre befäl hos brandkåren.

Utöver de många helikoptrarna som man använder sig av i släckningsarbetet kommer nu ett flygplan från Italien att sättas in som kommer att släppa vatten över branden.

- Vi har väldigt mycket personal och styrkor som arbetar med att släcka branden. Utöver helikoptrarna får vi nu även hjälp av ett plan från Italien som kan släppa stora mängder vatten över det drabbade området, säger Hans Tollbom.