Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenspill och galenskap

En talande tändsticksask och en sång om en stoppknapp. I går avgjordes årets första tävling i teatersport på Sigurdsgatan 25.

Västerås improvisationsteater fortsätter att arrangera teatersport. Närmare tjugo personer kom för att se säsongspremiären.

Det gick ganska vilt till. En plastslev slogs sönder och inför den sista utmaningen behövdes en paus för att torka upp utspillt vatten på scenen.

I teatersport utmanar två lag varandra i olika teaterlekar där improvisationsförmågan är avgörande. Publiken bestämmer förutsättningarna genom att ropa ut olika yrken, platser och karaktärsdrag.

Mest applåder blir det efter en föreläsning i kvantfysik där Peter Ovrin förklarar hur en kvantsil fungerar med hjälp av Billy Nilssons armar.

De sex skådespelarna imponerar och uppmuntrade av publikens skratt låter de scenerna bli mer och mer absurda. En av kvällens höjdpunkter är när Bitte Wiklund sjunger en sång om en stoppknapp i en hiss. Mest skratt får Jonas Öhrn när han gestaltar en lynnig kommunpolitiker med stort intresse för Facebook.

Kvällens match slutade oavgjort eftersom publiken hade svårt att utse en vinnare. Under våren arrangeras teatersport på Sigurdsgatan 25 vid ytterligare tre tillfällen.