Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är det som värderar folks arbeten?

Lars Björklund frågar i en replik (VLT 7/4) på min insändare ”Vem sköter hemmet åt den lågavlönade?” (VLT 3/4) vem som lagar bilmekanikerns bil.

Svaret måste bli att ifall mekanikern inte klarar av alla tekniska delar får han vända sig till en mekaniker som behärskar den saken – utan att få skattesubventioner.

Lars Björklund har inte kläm på vem det är som har värderat olika yrken lönemässigt – och städning och renhållning är ju inte betraktade som högstatusyrken så nedvärderingen får du söka hos den du kallar arbetsgivare, men som jag kallar arbetsköpare

Lars Björklund försvarar de högavlönades möjlighet att få skattesubventioner och anser det vara att uppvärdera ett låglöneyrke som städning.

Att utöka den offentliga servicen och höja statusen för lågavlönade genom en kraftig löneökning har inte fallit honom in.

Min åsikt är att de som har höga löner inte skall få möjlighet att utnyttja arbetslösa när det finns behov inom den offentliga sektorn som inte tillgodoses.

Slutligen: Jag frågar inte kassörskan om hennes lön.

Dels tycker jag att det vore oartigt, dels anar jag att hennes lön inte uppnår de höga höjdernas.

Eftersom jag dessutom är pensionär så anar jag att jag inte har något att skryta över ekonomiskt.

Frågan är istället: Frågar Lars Björklund städpersonalen på arbetet?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare