Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem betalar Kokpunkten?

År 2001 började Sunne Turism skissa på en familjeattraktion i form av ett så kallat Vattenland. Anläggningen byggdes 2006 för 70 miljoner kronor. Efter konkurs köptes detta upp 2008 av en privatperson för 24 miljoner! År 2010 var det dags för konkurs igen och i början av 2011 köpte nuvarande ägare anläggningen för 12 miljoner!

Skillnaden mellan Sunne och Kokpunkten är att Vattenlandet är hänvisat enbart till sommarsäsong men i övrigt visar båda exemplen upp en övertro på lysande resultat från politiker och tjänstemän. Har man från Västerås horisont studerat liknande exempel från andra orter?

Man åker ibland jorden runt för att studera andra anläggningar i likartade sammanhang. Vinnare i den nuvarande dokusåpan är Peab och förlorare är skattebetalarna i Västerås som pensionärer och idrottsföreningar. Hur kan kostnadsbilden vara sekretessbelagd med den bakgrunden?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel