Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem stal Hija och Doffe?

Hela helgen har Christian Hultberg kört runt och letat efter Hija och Doffe. Någon stal hans hundar medan han var inne på Coop Forum.

Det var i fredags kväll vid niotiden det hände.

– Jag knöt fast dem i ett träd på en gräsplätt utanför ingången. Jag var bara inne i tre minuter för att köpa snus och när jag kom ut var de borta, berättar Christian Hultberg.

Hundarna är av rasen american staffordshire terrier, mer känd som amstaff. Doffe är hane, 8 månader gammal och lätt att känna igen.

– Han är helvit med blågröna ögon. Det är mycket ovanligt. Och så har han nedsatt hörsel på ena örat, säger Christian Hultberg.

Hija är en tigrerad, 16 månader gammal tik. Och behövd.

– Hon är nybliven mamma. Vi har nio valpar hemma. Hon håller på att sluta dia, men de behöver fortfarande hennes stöd, säger Christian Hultberg.

Christian har hört historier om hundstölder tidigare, och då har det handlat om vidareförsäljning – eller så har hundarna använts för att delta i hundslagsmål.

– Men de är riktigt snälla, så det skulle inte gå så bra. De är som mysbjörnar, inga kamphundar alls, säger Christian Hultberg.

Mest orolig är han för att tjuven stal hundarna för att låta dem sparra mot en egen kamphund.

– Kanske är de redan döda, säger han.

Den som har sett något eller har andra uppgifter att lämna kan kontakta Christian via hans hemsida: www.chrillesamstaffpittbull.blogg.se