Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem stal julen? Snögubbe och jättetomte försvann från tak

En minst sagt uppseendeväckande stöld inträffade under helgen. Tjuvar tog med sig Tomten och en snögubbe från Office IT Partners tak.

Det låter som hämtat ur filmen Grinchen, men har faktiskt hänt på riktigt.

Under helgen slog tjuvar till mot Office IT Partner på Malmabergsgatan i Västerås. Bytet blev inte det vanliga. I stället tog tjuvarna med sig en stor uppblåsbar tomte och en snögubbe som prytt företagets tak i juletid de senaste åren.

De uppblåsbara figurerna är cirka tre meter höga och är importerade från USA.

Till julpyntningen hör också tolv speciallampor med ljuseffekter som även de stals.

– De har fått med sig skarvsladdar och allt. Men inte fjärrkontrollerna som styr dem så vi sa att de kan höra av sig så slår vi in dem åt dem, säger Klas Brink, vd på företaget.

Även om det är ett brott som nästan ber om lustiga formuleringar när man skriver så är det inte roligt för företaget.

– Jag tycker det är så tråkigt, det hör ju inte julen till att sno andras jul, säger Klas Brink.

Stölden upptäcktes på måndagsmorgonen, men från företagets sida är man säkra på att julprydnaderna fanns kvar på lördagskvällen.

– Malmabergsgatan är ju hårt trafikerad så någon borde ha sett dem när de var uppe på taket, eller när de gav sig iväg, det här är ju inget man tar på cykeln eller bär iväg med, säger Klas Brink.

Stölden ska polisanmälas.