Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vestmanniaensemblen kan försvinna

Orkestern Vestmanniaensemblen hotas av nedläggning på grund av besparingskrav.

Västmanlandsmusikens chef Dag Celsing har kallat till mbl-förhandling på torsdag. Förslaget är att lägga ned Vestmanniaensemblen.

- Vi har under många år inte fått kompensation för ökade löner och priser och vi har ett sparkrav från våra huvudmän. Vi ser att vi behöver prioitera annorlunda, säger Dag Celsing.

Vestmanniaensemblen består av fem halvtidsanställda musiker. Orkestern ingår i Västmanlandsmusiken och kostar cirka 1,2 miljoner kronor per år.

Gruppen som har en bred repertoar har under åren genomfört en mängd konserter, ofta i samarbete med andra artister eller musiker. Hur det blir med de inplanerade framträdena framöver finns det inga besked om.

Enligt Dag Celsing är det också för tidigt att säga om de fem musikerna blir uppsagda eller om det går att hitta andra lösningar.