Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranen: Kände ingen press

VSK höll för trycket i annandagsderbyt mot TB.
Nu berättar veteranen Ted Andersson hur laget jobbar för att hantera pressen.
– Vi pratar väldigt mycket om det i gruppen, säger 39-åringen.

Många förväntade sig att VSK skulle vinna derbyt mot TB Västerås. Och Grönvitt pallade för det oerhörda tryck som varit på spelarna.

7–4-segern blev ganska enkel – VSK avgjorde matchen redan i första halvlek då man skaffad sig en 5–2-ledning.

– Det är jäkligt bra att vinna men nu blev det ”bara” 7–4. Vi får i stort sett kritik om vi inte vinner med mer än tio mål. Många förväntar sig att vi ska vinna stort varje match. Vi hade verkligen allt att förlora, säger Ted Andersson.

Många i stan förväntade sig att ni skulle vinna. Hur hanterar ni den oerhörda pressen?

– Jag kände ingen press alls. Men det där är individuellt. Sen har man olika sätt att förbereda sig inför en match. Men vi har pratat väldigt mycket om det i grupp, om vad man känner och så. Utifrån det gjorde vi det jäkligt bra, för det är ju ändå en viss press för många.

Annandagsderby i ABB Arena – då passade vänsterhalven Ted Andersson på att göra mål. I den 36:e minuten pangade han in 5–1 på en hörna.

Karriärens 150:e fullträff i VSK-tröjan – men Andersson själv sågade sin fullträff.

– Det var ett skitmål. Bollen gick ju längs isen. Den ska sitta högt i stället. Precis som Anders Bruuns mål (drömträff på hörna i 14:e minuten).

Hade du koll på din målstatistik?

– Haha, nej ingen aning.

Du har inte direkt samma målsnitt som Michael Carlsson.

– Precis. Det jobbiga är att mina 150 mål inte direkt är på fem säsonger. Snarare 18. Man får hoppas att många inte vet hur länge jag har spelat. Men 150 mål låter ju bra.