Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterinärer friasefter hunds magkatarr

Två veterinärer på Strömsholms djursjukhus har friats från ansvar efter att en hundägare anmält dem för felbehandling.

Hundägaren åkte in med sin hund i april 2009 med misstanke om livmoderinflammation. Dagen efter fick ägaren besked att så var fallet och hunden opererades.

Några dagar senare fick ägaren hämta hem sin hund med vissa instruktioner om kost och medicin för hunden.

Från och till under den närmaste månaden mådde hunden dåligt och kräktes samt hade blodig avföring.

Till slut lades hunden in igen några dagar på grund av uttorkning. Man ställde också diagnosen magkatarr.

Hunden fortsatte emellertid att ha problem under ytterligare någon månad. Den fick äta olika sorters medicin och under tiden hade ägaren även kontakt med ett annat djursjukhus.

Till slut anmälde hundägaren de två veterinärer, som varit inblandad i den ursprungliga operationen, till ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

Ägaren menade att en hund efter en sådan operation inte ska utveckla magkatarr. Ägaren hade också åsikter kring bemötandet.

Nämnden anser att de två veterinärerna har agerat i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet, vilket även Jordbruksverket anser och att de problem hunden fick efter operationen inte har att göra med försumlighet.

Nämnden riktar därför ingen kritik mot någon av de två veterinärerna.