Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VFK:s framtidshopp vann USM–silver: ”Jag är nöjd”

Mångkampsguld och silver i stavhopp. 14-åriga Emma Stenlöfs SM-debut gav en höjdarstart.
– Jag är nöjd, det mesta stämde, säger hon.

Det har gått lite upp och ner för VFK:s Emma Stenlöf, 14, i början av året. Men när det blev dags för SM-premiären släppte allt.

VFK-talangen knep ett guld i mångkampstävlingen i Norrköping i mitten av februari och ett silver på stavhoppet i Huddinge den gångna helgen.

I mångkampen där grenarna 60 meter häck, höjd, kula, längd och 600 meter ingår, persade Emma i samtliga grenar och samlade ihop hela 3553 poäng. Vilket gav henne guldet.

– En värdefull medalj för mig, jag kände ett stort jaa efter tävlingen, säger hon.

Vilken gren är roligast?

– Jag vet inte riktigt, inte 600 meter i alla fall, den är så mentalt jobbig.

Vid förra helgens USM kom Emma till start i tre grenar – stav, häck och längd. Med ett hopp på 3,32 meter slog hon sitt personliga rekord med sex centimeter och tog hem silvermedaljen.

– Det var en skön känsla, mest för att jag persade,

säger Stenlöf.

Fyra till fem gånger i veckan tränar Emma friidrott och det är mångkampsgrenarna samt stavhoppet som hon satsar mest på.

– Min styrka är nog att jag är jämn i alla grenar samt den mentala biten. När jag var på läger i Växjö var Carolina Klüft där en dag och tränade oss, då sa hon att man ska tänka positivt, om en gren går dåligt så ska man fokusera på nästa.

Favoritarenan?– Ullevi i Göteborg och Stockholms stadion, båda har snabba banor.

I de övriga två grenarna som Emmma tävlade i under ungdoms-SM blev det en sjunde plats i längd och en fjärde plats på 60 meter häck.

Fler SM-medaljer till VFK blev det på JSM i P17-klassen i Sätra.

Rickard Willman tog två silvermedaljer, en på 60 meter häck och en i längd och Emil Thessén kom tvåa på 60 meter.