Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VGF-trupp redo för cup: ”Vi är taggade”

I helgen hålls truppgymnastikstävlingen Juniorcupen i Vänersborg.
Fjorton av VGF:s tjejer i åldrarna 13–16 åker för att delta.
– Vi är väldigt taggade, det här är en av årets största tävlingar, säger tränaren Emma Wahlund.

Inne i VGF-hallen är det frenetisk aktivitet. Överallt är det unga gymnaster som tränar, både nybörjare och vana utövare. Blicken dras nästan direkt till den fjorton tjejer starka truppen som tränar i mitten av hallen. De övar på hisnande volter och annan akrobatik med hjälp av en trampett.

– Det krävs otrolig kontroll och koncentration för att inte skada sig, säger tränaren Emma Wahlund och berättar att truppen förberett sig inför Juniorcupen i flera månader. De har haft ett långt träningsupplägg som följts noggrant. På varje träning har man jobbat stenhårt med att uppfylla långsiktiga mål.

– Ambitioner är det absolut viktigaste i den här sporten, menar Wahlund.

Trots att man bara brukar tävla en eller två gånger per år inom truppgymnastik så är VGF-tjejerna vana med tävlingssammanhang.

– Många av oss har tränat sedan vi var riktigt små, berättar 16-åriga Sara Ellefors som är en av truppens två lagkaptener.

Tillsammans med 14-åriga Ebba Övrum ser hon till att peppa och hålla ihop truppen under både träning och tävling.

– Utan gemenskap och lagkänsla är man ingenting, säger Sara.

De båda tjejerna är hoppfulla inför helgens tävling. De tror sig kunna komma långt trots problem med sjukdomar och skador.

– Det har gått väldigt bra på träningarna så vi hoppas att dagsformen är med oss på lördag (läs i dag), avslutar Ebba.