Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VGK spelar SM-final i Spanien: ”Bra chans”

För tre veckor sedan körde de över motståndet i JSM-slutspelet i Skåne.
I november väntar
final – i Spanien.
– Man har resfeber så det räcker och blir över, säger David Bäckström.

Den andra november bär det av. Med destination Jerez, Spanien, beger sig Västerås GK:s David Bäckström, Jessica Ljungberg, Emilia Hanson, Adam Andersson, Robin Sjödin, David Persson, Annelie Sjöholm och Adrian Fagerberg för att göra upp om medaljerna i JSM i lag-golf på Acros Gardens.

– Det ska bli riktigt coolt, säger Jessica Ljungberg. Och fortsätter.

– Det känns riktigt spännande att få åka ner till ett ställe där landslaget håller till, så man vet att det kommer vara riktigt bra.

Senast Västerås GK hade ett lag i final i Spanien var 2008. Även då var Bäckström med och fick återvända hem med en bronspeng – men i år hoppas han att rutinen kan ta dem högre upp på prispallen.

– Jag tror vi har riktigt bra chanser då vi har ett bra lag, men det gäller att ha lite tur också. Men jag tror absolut att vi kan ta ett guld, det är målsättningen.

Hur är banan?

– Den är riktigt tufft, lång, tjocka ruffar och jättesnabba greener. Men det är bara att njuta och ha roligt som viken bana som helst, säger Bäckström.

Nervöst?

– Liter nervöst är det, som inför vilken tävling som helst, men det ska det vara. Det är trots allt en SM-medalj man slåss om, men det ska bara bli kul, säger Bäckström.

– Att gå upp på första tee i Spanien får nog vilken spelare som helst att darra, men det gäller att de går ut och har roligt. Vi har ett riktigt bra lag som har goda chanser, lägger lagledare Peter Andersson till.

I finalen väntar Falkenberg, Borås och Karlstad.