Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi andra måste komma i gång”

De sex senaste matcherna har VIK:s förstafemma gjort 76,5 procent av målen. I kväll är det ödesfajt mot Leksand – då hoppas Kenneth Bergquist att fler kedjor kliver fram. – Vi kan inte räkna med att förstalinan ska avgöra alla matcher, säger han.

Serieledaren Örebro har allsvenskans vassaste kedja i Johan Wiklander, Conny Strömberg och Henrik Löwdahl.

Men VIK:s LÖK-kedja med Broc Little, Peter Öberg och William Karlsson är hetast för tillfället.

På de sex senaste matcherna har linan legat bakom 13 av 17 mål.

Ett fantastiskt facit men samtidigt ingen smickrande läsning för VIK:s resterande spelare.

– Vi har pratat en hel del om det där. Det är viktigt att vi får i gång fler kedjor. Vi andra kan inte luta oss tillbaka och förlita oss på förstakedjan och räkna med att de avgör alla matcher, säger Kenneth Bergquist.

Bergquist har spelat med Jonte Berg och Mikael Zettergren de senaste matcherna. Och Bergquist tycker att det har funkat bra – även om målen för egen del har uteblivit.

Forwarden har inte haft nätkänning på sex matcher.

– Formen har varit lite taskig och jag har känt mig seg. Därför har jag ändrat lite i upplägget för att bli fräschare. Det har funkat bättre den senaste veckan och nu väntar man bara på att målen ska börja trilla in igen.

– Klart är att vi andra måste höja oss mer. Det är ju viktigt att fler kedjor producerar, säger Bergquist.

Leksand har besegrat VIK i samtliga tre matcher den här säsongen – i kväll möts lagen för sista gången i seriespelet i ett förmodligen fullsatt Tegera Arena.

Och enligt Kenneth Bergquist gynnas VIK av att spela på bortaplan.

– Absolut. Vi är ett av seriens bästa bortalag och det ger oss en extra trygghet. Extra skönt för självförtroendet att ha det i bakhuvudet när man kliver in på isen.

Vad måste ni förändra för att kunna rå på Leksand?

– Jag vet inte om vi måste förändra något. Det har varit jämna matcher och tillfälligheter har avgjort. Vi måste spela enkelt och minimera våra misstag. Samtidigt får vi inte avvika från vårt grundspel som varit stabilt hela säsongen.

VIK ställer upp med samma lag som mot Tingsryd senast och ändrar inget i formationerna.