Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi behöver förbättra det mesta”

Tung elitseriestart med två raka förluster. TB Västerås jagar första vinsten borta mot Vetlanda i morgon. "Vi behöver förbättra det mesta", säger tränaren Per Fosshaug.

Stjärnmällen i Kalix svider än för TB, 0–8 mot nykomlingen i onsdags.

Hur kunde det hända?

– Har aldrigt varit med och förlorat så mot en nykomling. Klart man börjar fundera, men det är ingen panik än. Vi har 24 matcher på oss att förbättra spelet, säger Per Fosshaug.

Han har svårt att sätta fingret på vad som gick snett i onsdags. Klart är att försvarsspelet som varit så bra på försäsongen inte har fungerat, särskilt inte mot Kalix.

– Men vi behöver vässa oss framåt också, skapa fler lägen. Och sätta hörnor, vi hade fler hörnor än de (10–9) men fick inte dit någon.

Även om TB stod för en djupdykning så tror Fosshaug att fler lag kan få problem mot Kalix.

– Är de så bra som de var mot oss kommer de att ta fler poäng.

Efter två raka förluster så behöver TB poäng. Vetlanda är ett lag som tappat flera duktiga spelare inför säsongen, bland andra Tomas Knutson till VSK och ytterhalven Patrik Gustafsson till Villa. Smålänningarna nämns på förhand som ett lag för den nedre halvan i tabellen.

Fosshaug gör inga större förändringar i truppen inför mötet i morgon kväll. Anders Östling har varit i gång med tränigen ett tag och troligen kan han göra comeback mot Vetlanda efter sin knäskada.