Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi hade ett dream team”

Hallå där, VLT-sportens Kevin Johansson, vars lag vann VIK Hockeys årliga golfturnering under onsdagen.

Tävlingen avgjordes under tre perioder. Den första: puttning. Den andra: prickskytte plus bunkerslag och avslutningsvis tre håls fyrmanna-scramble.

Klassiska frågan, hur känns det?- Grymt skönt. Tävlingsledningen hade suttit ihop ett dream team där jag fick äran att spela fjärdefiolen. Vi kompletterade varandra perfekt och segern var väl egentligen aldrig hotad (skratt).

Ni var fyra slag (98) bättre än tvåan (102). Varför?- Vi hade Peter Öberg. Han var i kanonform i slutet av förra säsongen men så het som han var i dag var det länge sen jag såg honom. Han sa att han inte hade lirat så mycket golf innan dagens utmaningar men knackade upp ett inspel med backspin från semiruffen på ett hål som vi gjorde birdie på. Det är klass.

Du satte puttrekord på 15 slag och tog hem den titeln. Hur kommer det sig?- Ja du, jag vetefan vad som hände. Patrik Juhlin intervjuade mig innan och jag stack ut hakan lite kaxigt och sa att mitt lag skulle vinna. Så för att lösa det var jag tvungen att putta bra och det gick vägen. Jag enputtade på de första tre hålen och sen rann det på. Patrik ”Bulan” Berglund gick efteråt och man vill ju inte spela dåligt inför en snubbe som överglänste Jaromir Jagr i VM… det var nog därför jag presterade.

Till sist, nämn lite spelarkritik. Hur är klassen på VIK-spelarnas golfkunskaper?- Ska bara dra igång motorsågen … skämt åsido. Peter Öberg höll världsklass. Gick även rykten om att Thomas Mitell hade känsliga handleder, precis som på isen. Gustav Björklund har potential men är en oslipad diamant och en fara för allmänheten i bunkern. Nye keepern Lasse Johansson var ett monster med drivern med hamnade lite snett ibland. Vad har vi mer? Viktor Mårtensson gick på kraft. Andreas Lindh hade rätt kläder men var enligt honom själv sämre på att spela. Nyförvärvet Jonte Berg och keepern Daniel Sperrle är två av de sämsta puttarna i tävlingens historia – vilket de också fick höra.¨