Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi har haft det bökigt”

Sist i elitserien och klart sämst i publik-ligan. Sådan är verkligheten för Tillberga Bandy.
– Inte konstigt att folk inte kommer när vi inte vinner, säger tränaren Per Fosshaug.

Tillberga Bandy har gått kräftgång i årets elitserie och har hittills på elva matcher bara tagit fem poäng. Laget ligger därmed sist i tabellen på sämre målskillnad än bottenkollegan Vetlanda.

Dessutom avslöjades det i veckan att TB går mellan 15 och 20000 kronor back på varje hemmamatch och har svårt att betala hallhyra och domarkostnaderna.

– Jag vet inte så mycket om det där, det är föreningen i sig som sköter det. Men vi måste börja vinna, det är inte konstigt att folk inte kommer till hallen när vi inte vinner, säger Per Fosshaug.

Fosshaug ställer sig kritisk till att domarkostnaderna är så höga.

– Förutom hallhyran på 8000 kronor för varje match ska domarna dessutom ha 16000 kronor. Det är ju betydligt mer än vi som spelar och tränar får för en match, säger han.

Tillberga har hittills bara tagit två poäng på hemmaplan – klart underkänt enligt Fosshaug.

– Det är ju hemma poängen ska tas och de måste börja komma nu. Vi brukar vara starkare hemma men i år har det varit bökigt för oss. Men nu har vi några bra hemmamatcher kvar att spela, många mot de lagen som ligger runt omkring oss i tabellen och där tror jag att vi ska kunna knipa några poäng.

I kväll kommer GAIS på besök.

– De tar nästan alltid poäng och förlorar nästan aldrig så vi kommer få det tufft, säger Per Fosshaug.