Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi har helt klart seriens bästa spelare”

Juventus övertygade som nykomlingar i fjol. I år ska klubben ta hem division 4 – med nyförvärv som landslagsmeriterade duon Dennis Boskailo och Peyman Zarifnejad. – Individuellt sett har vi helt klart seriens bästa spelare, säger Boskailo.

Den förre Djurgårds-, VSK- och Syrianskamittbacken överdriver inte när han kallar laget seriens bästa.

Juventus laguppställning är grym på division 4-nivå.

Boskailo och Zarifnejad har haft allsvenska kontrakt med DIF kontra AIK.

Därefter kommer spelare som Hasan Resulovic (superettan med VSK), Martin Pertunaj (superettan med VSK) och Ivan Merino (norrettan med Syrianska).

– Målsättningen är att vinna serien. Och individuellt sett så har vi de bästa spelarna i serien. Spelar vi som vi gjorde i genrepet så är jag övertygad om att vi vinner serien, men sen gäller det att hålla ihop det en hel säsong och inte bli bekväma under matcherna, säger Boskailo.

Han fortsätter:

– Det som är bra är att vi har så många matchvinnare. Det talar för oss.

Mittbacken lämnade Syrianska IF när hans sargade knä gav upp.

Nu har han vilat – och knät blivit bättre.

– Skadan har läkt okej, när jag har värmt upp så känner jag inte av den. Det är dagen efter som det känns riktigt rostigt.

Men du räknar med att spela alla matcher?

– Ja, det hoppas jag. Det tar några dagar längre än vanligt att återhämta mig och jag är en bit ifrån toppformen. Men jag hänger med när jag spelar.

Boskailo blir givetvis en jätte i Juveförsvaret.

Hur är formen?

– Det har känts bra. Jag har spelat fyra matcher, den första var riktigt jobbig konditionsmässigt – men i genrepet så orkade jag 60-70 minuter i alla fall.

Är det här ett allvarligt försök att komma tillbaka till elitfotbollen?

– Det är svårt att säga ... jag trivs riktigt bra här men man vill självklart spela högre upp. Men ambitionen är att gå upp med Juve, vi kan göra en rolig resa med det här laget. Och går vi upp då så blir det ju automatiskt spel på en högre nivå, säger Boskailo och fortsätter:

– Fotboll är jävligt kul, men är man skadad hela tiden är det jobbigt – men håller jag mig hel så är jag beredd att testa igen.

Juventus har vunnit alla matcher på försäsongen.

Och är jättefavoriter mot Irsta i dagens seriepremiär.

– Och då känns det ändå som att vi gått lite på halvfart. Så på så sätt är det ett styrkebesked.

Är laget bättre än du trodde?

– Ja. Vi har många spelare med bra meriter. Då blir det automatiskt bättre tempo samtidigt som det finns många yngre hungriga spelare. Det är bra mycket bättre klass än jag trodde.