Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VI i storform

Fem raka vinster – och minst insläppta mål i herrallsvenskan. VI är i storform.  På lördagseftermiddagen möter de Lindesberg.

– Försvarsspelet är vår nyckel, säger spelande tränaren Martin Boquist.

Inför hemmamatchen i dag mot tabellfemman Lindesberg är snacket positivt i Västerås-Irsta.

Laget ligger på en fjärdeplats och har bara två poäng upp till serieledaren Skånela.

– Vi har varit så bra som man kunde förvänta sig att vi skulle vara, säger Boquist.

VI har bara släppt in 176 mål på åtta matcher. Det är ett snitt på 22 insläppta mål per match.

Varför är ert försvarsspel bättre denna säsong?– Vi spelade ganska bra försvar förra säsongen också, men nu har vi dessutom tre bra målvakter (Philip Åkesson, Lars Jonsson och Toni Josipovic). Sedan har alla blivit en säsong bättre, det måste man ta med i beräkningarna.

Boquist menar att det väl fungerande försvars- och målvaktsspelet ger VI trygghet. Prio ett på träningarna läggs i stället på att förbättra anfallsspelet.

– Det har ju inte riktigt varit lika bra, men hellre så än tvärtom. Nästan varje dag lägger vi det mesta av vårt fokus på anfallsspelet.

Boquist tycker dock även att anfallsspelet har börjat ta sig.

– Vi börjar få bättre nyanser i spelet och hittar lurigare lösningar. Sen har vi dess-utom börjat ta fler egna initiativ.

Endast högersexan Nano Garrido (ljumske) missar matchen i Bombardier Arena i dag.

– Annars känns det som att vi har haft det mesta på plats under veckans träningar. Alla ser fräscha ut och det känns kanon.