Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi kunder såg med bestörtning hur tjuvar tog för sig i butiken

Står i kö på Kjell & co, en personal servar. Ytterligare kund kommer in, går att se ganska snabbt att kunden inte tänker köpa något utan stjäla, stoppar kvickt på sig attraktiva varor från skyltfönstret och går lika kvickt ut. Vi är några som ser och med olika uttryck för bestörtning. Frågar personalen i kassan vad han/vi/man kan göra, får till svar att detta är vanligt, att personalen inte kan göra så mycket. Det blir en obehaglig stämning i butiken.

Upptäcker sen en till "kund" som inte är där för att köpa som står länge och spanar in rätt tillfälle att kunna stjäla då det nu blivit jobbigt när vi är några som uppmärksammat det hela. Personalen fortsätter serva handlande kunder och på frågan har personalen tryckt på larmknappen blir svaret att det tar 15 minuter innan någon brukar komma och polisen är det ingen idé att ringa till för de "bryr sig inte". Ännu obehagligare stämning, med tankar på att själv gripa in och på arbetsmiljön för personalen.

Går sen vidare in på Igor, utanför ser jag några som knappt kan stå upp då de redan druckit upp det de handlat på Systembolaget. Ser en vakt som verkar samtala med en kund och inte fråga om något "brott". Vad gör Citysamverkan, hur menar man att city ska bli attraktivt att besöka och handla i? Förslag till butiken: kan man ha tomma kartonger i skyltfönstren för de attraktiva varorna? Den obehagliga känslan i kroppen satt i länge.

Marie

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare