Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi måste vara coola”

VSK Bandys P18 tappade en 5–4–ledning till en 5–10–förlust mot Vetlanda. Nu måste Grönvitt vinna kvartsfinalreturen i kväll med minst fem mål.
– Vi måste vara coola, säger lagkaptenen Jesper Hermansson.

I tisdags åkte bandy–grabbarna upp till Vetlanda för att spela det första av två kvartsfinalmöten. Då blev det storstryk med 10–5.

Det trodde man dock inte efter 68 spelade minuter – när VSK fortfarande var i ledning.

Men ett flertal utvisningar innebar att Grönvitt tappade. Bortalaget satt med två spelare utvisade mer eller mindre hela den sista halvtimmen.

– Det är onödiga utvisningar från vår sida. Men samtidigt tycker jag att de är ganska billiga, säger lagkaptenen Jesper Hermansson.

Centerhalven Hermansson tänker nu lägga allt fokus på kvällens batalj. Där gäller det att VSK ger allt och lite till.

Vad måste ni ändra på till kvällens match om man jämför med den i tisdags?– I tisdags gjorde vi inte saker tillsammans utan körde en och en. Vi körde slut på oss själva väldigt snabbt.

VSK gjorde en bra match fram till mitten på andra halvleken. Och de skapade en hel del farliga målchanser – även med utvisningar i laget.

– Ja, det kan man verkligen säga att vi gjorde. Vi hade massor av frilägen men var inte tillräckligt lugna med bollen, säger Hermansson.

Och fortsätter:

– Det var nog ett av våra största fel. I returen måste vi hålla oss coola.

VSK har hittills stått för en imponerande säsong. De vann sin grupp fem poäng före tvåan Edsbyn. Målskillnaden är smått otrolig: +111 mål.

Med det i åtanke vore det en ordentlig besvikelse om Grönvitt åkte ut redan i kvartsfinalen.

I kväll klockan 19.00 i ABB Arena Syd avgörs det.