Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi påverkas inte av överklagandena”

Ytterligare ett överklagande har kommit in mot avtalet kring Kokpunkten. Men för Peab, som undertecknat avtalet med Västerås stad, betyder det ingenting i dagsläget.

Det är en privatperson i Västerås som har skickat in en skrivelse till förvaltningsrätten i Uppsala och tar upp i stort sett samma saker som den tidigare överklagan VLT har skrivit om – att det senaste avtalet inte borde vara giltigt och att stadsdirektören Monica Eriksson dessutom var jävig när hon skrev på avtalet.

Men de båda klagomålen föranleder inget agerande från Peab.

– Vi bevakar så klart vad som händer men vi påverkas inte av överklagandena. Vi driver projektet vidare, säger Niclas Brantingson, informationschef på Peab.

Vad händer om överklagandena går igenom?

– Det kan jag inte bedöma. Men vår ståndpunkt är att det bara är ett tilläggsavtal och ingenting annat.

Samtidigt har en historiai Solna rullats upp, där det nybildade Arenabolaget fick uppdraget av kommunen att bygga den nya nationalarenan i fotboll. Arenabolaget, som Peab är delägare i, har betalat flera hundra tusen kronor i arvode till kommunens stadsdirektör, vilket har fått en åklagare att öppna en förundersökning om mutor.

Har ni betalat några arvoden till någon inom Västerås stad?

– Nej. I Solna var stadsdirektören vd för den nybildade bolaget och fick ett arvode av den anledningen. Ett sånt upplägg är inte aktuellt i det här fallet, säger Niclas Brantingson.