Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

 Vi prioriterar och satsar utan skattehöjningar

Västeråsalliansen politik har gjort att vi har sluppit kraftiga svängningar och nya sparkrav mitt under ett budgetår. Vi har hållit fast vid den fastställda budgeten och sett till att verksamheterna har fått möjlighet att kunna anpassa sig. Detta har inte skett i alla Sveriges kommuner.

Vi kan till exempel konstatera att Norrköping satsade stort 2008 för att dra in och minska kostnaderna 2009. I Västerås har styrelser och nämnder fått full lönekompensation 2010. Vi stod fast vid satsningar och prioriteringar under 2009.

Detta visade sig vara rätt eftersom resultatet 2009 är i enlighet med budget trots att budgeten antogs före finanskrisen. Vi har till exempel satsat på ungdomar med riktade insatser för att minska ungdoms-arbetslösheten.

Barnens år har också lett till att med små medel kunna fokusera och göra Västerås bättre för barnen.

Vi har under år med positiv skatteutveckling sänkt skatten i små steg, eftersom vi tycker det är rimligt att när skatteinkomsterna ökar kraftigt så skall västeråsarna få behålla en del. Det är genom västeråsarnas arbete som skatteinkomsterna ökar.

Vi har för 2010 inte sänkt skatten och föreslår oförändrad skatt 2011. Får Socialdemokraterna och Vänsterpartiet makten i Västerås kommer skatten att höjas.

Vi vill också uppmana västeråsarna att granska Socialdemokraternas alternativa budgetar och olika förslag under den gångna mandatperioden. Det har inte varit utbildning och omsorg man använt skattehöjningen till utan förslag om heltid till alla anställda.

Västeråsalliansen kommer att fortsätta satsa på utbildning. Det handlar till exempel om att utveckla läsa-skriva-räkna-garantin och att se till att barngruppernas storlek i förskolan inte ökar.

Elisabeth Unell (M)

Roger Haddad (FP)

Elisabeth Fridén (KD)

Lars Kallsäby (C)

Andreas Porswald (MP)

gruppledarna i Västeråsalliansen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel