Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi ska bli offensivare”

I dag startar norrettan – BK30 möter Rågsved hemma. Och Jörgen Nyberg har planen klar för hur laget ska plocka fler poäng. – Vi ska bli offen-sivare än vad vi var i våras, säger BK-tränaren.

Sommaruppehållet är över och nu börjar allvaret för BK30-tjejerna.

Förutsättningarna kunde varit bättre. Västeråsarna ligger sist i tabellen och de måste börja plocka fler poäng – annars blir det spel i division 2 nästa år.

– Vi måste vinna fler matcher. Inget snack om det. Det känns dock positivt inför höst-säsongen och tjejerna verkar vara rejält taggade, säger Jörgen Nyberg.

BK30 har fyra poäng upp till säker mark – laget har dock en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna. I kväll väntar tabellsjuan Rågsved på hemmaplan.

Vårens möte slutade 2–2 sedan BK30 hämtat upp ett 0–2-underläge i slut-minuterna.

– Tack vare det har vi ett psykologiskt övertag. Vår upphämtning mot dem var riktigt imponerande och jag tror att de är lite rädda för oss, säger Nyberg.

Tror du att paniken kommer att börja sprida sig i laget direkt om ni förlorar?

– Nej, det är jag inte orolig för. Många av tjejerna var med förra året då vi hade ett liknande läge, så de vet vad som krävs.

Ni tog bara en poäng på de senaste tre matcherna innan uppehållet. Hur vänder ni den negativa trenden?

– Vi har gjort lite små-justeringar. Vi ska pressa våra motståndare mer för att vinna bollen högre upp i banan. Kort och gott ska vi bli lite mer offensiva än vad vi var i våras. Samtidigt måste vi även täppa till bättre bakåt, säger Nyberg.

Och fortsätter.

– Hittills har vi gjort för många enkla misstag i försvarsspelet. Det har vi snackat mycket om så jag hoppas att det ska bli bättre.

Jörgen Nyberg förfogar över en näst-intill skadefri trupp. Det är bara backen Rebecca Living som har fotproblem. Dessutom saknas Emma Nilsson (mittfältare) och Elin Gustavsson (back), båda är på semester.

Och det märks på Jörgen Nyberg att han inte är riktigt nöjd med de två sistnämnda.

– Det är deras val men det är inte bra att man åker bort mitt under säsongen. Jag hoppas för deras eget bästa att de har tränat.