Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ska inte stänga några dörrar för framtiden

Ragnhild Källberg (FP) och jag är helt överens om att eleverna som söker till gymnasiet ska få information om möjligheten att läsa högskole-behörighet på yrkesinriktade program. Det ingår i skolans uppdrag. Jag vill också att undervisningen ska organiseras så att det underlättar att läsa dessa kurser.

Jag har i olika artiklar och inlägg kritiserat förändringen i GY 2011 att de yrkesinriktade programmen inte automatiskt ger kunskaper som ger högskolebehörighet. Inte för att alla ska gå vidare till högre studier utan för att jag menar att dessa kunskaper behövs i det moderna arbetslivet och att vi inte ska stänga dörrar för framtiden.

Ragnhild Källberg och jag har nu diskuterat denna fråga här på debattsidan en tid och klargjort våra ståndpunkter. Se detta som en slut-replik från min sida.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel