Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tog sluthelt enkelt"

Segermaskinen Sävehof blev som väntat för tung. VI-damerna åkte på stryk med 32-15 (15-10) i seriepremiären i elitserien.
- Vi tog slut i andra halvlek, säger tränaren Ramon Laurén.
(Uppdaterad 20.35)

Sävehof mot VästeråsIrsta ska på förhand bara kunna sluta på ett sätt.

Och David lyckades inte rubba Goliat denna gång heller.

Sävehof inledde planenligt och tog ledningen med 15-10 efter första halvlek.

- Men där tycker jag att vi hängde på bra. Vi var med fram till ställningen 11-9 när vi brände en straff. Sen drog de ifrån och satt bland annat ett skott från 15 meter, säger Laurén.

I andra halvlek tog Sävehof matchen till utklassning. VästeråsIrsta mäktade bara med fem mål under sista halvtimmen – och Sävehof drygade ut till 32-15.

- De vinner andra med 17-5 och det är inte mycket att orda om. De är riktigt bra och nu när de har tappat (Isabella) Gulldén så kliver fler spelare fram och gör det bra. Vi tog slut helt enkelt, säger Laurén.

Noterbart är att VI tvingades spela utan största stjärnan Lina A Karlsson.

Niometersspelaren kastade in handduken imorse.

- Hon insjuknade under morgonen och det var inte vad vi behövde. Hon hade ont i halsen och kände sig hängig, vilket påminner om det hon drogs med förra säsongen. Vi får se vad det blir utav det, konstaterar VI-tränaren.