Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi var inte förberedda"

Bring Frigo var helt oförberedda på rån. Men de anställda mår okej, säger VD Jan Kilström.

- Rånarna ringde på mitt i natten. Personalen blev hotad på ett mycket obehagligt sätt. En fick en pistol riktad mot huvudet, säger Jan Kilström VD på Bring Frigo.

Bring Frigos lager i Västerås har tidigare mest hanterat livsmedel. Först under hösten började man ha cigaretter i lokalerna.

- Tyvärr vill jag säga att vi är dåligt förberedda. Att något sådant här skulle kunna hända har inte funnits på vår radar, säger Jan Kilström.

Tidigare i år skedde ett inbrottsförsök i lokalerna, och efter det sattes kameror upp. Nu ska Bring Frigo skärpa säkerheten på sina terminaler.

- Vårt fokus just nu är att ta hand om vår personal. Vi ska säkerställa hur de ska kunna jobba där på ett tryggt sätt.

Rånarna kan ha haft förhandsinformation om arbetet på lagret, enligt Jan Kilström.

- De kom när hälften var på lunch. De verkar ha varit rätt så insatta i vad vi håller påmed där uppe. Men det måste naturligtvis polisen utreda, säger han.

Den drabbade personalen har fått ledigt i natt och är hemma och vilar upp sig med sina anhöriga.

- De är tuffa killar och måste ha agerat väldigt rådigt. De har kunnat ge ett signalament på bilen trots att de blev bakbundna, säger Jan Kilström.