Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill behålla strategiska bolag

Västerås ska fortsätta äga kommunala bolag. Det finns inget självändamål i att sälja ut kommunala bolag, en uppfattning som hyllas av vissa grupper.

Tvärt om är det fördelar för västeråsare om kommunen är ägare i bolag som har stor betydelse för stadens infrastruktur och tillhandahåller service och tjänster i olika former till stadens medborgare. Bolagsförvärv av större koncerner kan medföra mindre konkurrens och därmed högre priser.

Folkpartiet anser att Västerås ska äga strategiska bolag såsom Mälarenergi AB, Mälarenergi Stadsnät, Mälarenergi Elnät, Mimer AB, Mälarhamnar AB och Västerås Flygplats AB också i fortsättningen. Det är dock viktigt att poängtera att avkastningskrav på de kommunägda bolagen sätts på marknadsmässig nivå. Detta för att undvika osund konkurrens med privata bolag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel