Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIB har bestämt sig – beslutet hemligt

Konkurs eller inte? I går kväll tog styrelsen i Västerås Innebandy beslutet.
– Men vi håller på det i några dagar, säger ordföranden Björn Nordén.

Annons

VIB har fram till klockan nio i morgon på sig att betala in serieavgiften på Svenska innebandyförbundets konto. Först då lär Västeråsklubbens framtid avslöjas.

Redan i går kväll tog dock klubbstyrelsen ett beslut om konkurs eller fortsatt satsning på herrlaget i superligan och damlaget i division 1.

Men VIB lägger locket på.

– Det är inte så att vi vill vara hemliga, men det tar några dagar att jobba vidare på de två spår som vi haft. Vad vi än har beslutat så vill vi att informationen kommer ut i rätt ordning, säger Björn Nordén.

De två spåren som VIB arbetat på sedan uppskovet från förbundet förra veckan är konkurs eller rekonstruktion, det vill säga skuldsanering av klubben.

– Det är många frågor att bearbeta. Om vi kör vidare handlar det om att tänka långsiktigt och se om vi klarar av det. Och om vi begär oss i konkurs dyker många interna frågor upp – inte minst vad det gäller vår personal, säger Nordén.

Han vägrade i går att avslöja något om styrelsens beslut.

– Det jag kan säga är att vi hela tiden har dubbeljobbat efter två scenarion och så länge det finns chans att överleva kör vi så det ryker. Jag tror att vi kan gå ut med mer information inom några dagar.