Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIB i konkurs

Skuldbördan blev till slut för tung. Västerås Innebandy går i konkurs.
- Det är klart att det känns väldigt vemodigt och jättetufft, säger ordföranden Björn Nordén till vlt.se.

Styrelsen har jobbat stenhårt för att rädda föreningen – men situationen blev till sist ohållbar.

- Vi har lagt ned ett otroligt hårt arbete och vänt på varenda sten. Men det gick inte ändå, konstaterar Nordén.

Björn Nordén tog över ansvaret för VIB-ekonomin i november och har sedan dess jobbat hårt mot sponsorer för att reda ut den bistra ekonomin.

- Alla jag känner sa åt mig att inte hoppa på det här. Men jag ville göra ett allvarligt försök. Nu känns det självklart jättevemodigt, säger Björn Nordén och fortsätter:

- Samtidigt har vi nu gjort precis allt vad vi kan. Men det är bara att konstatera att det inte räckte. Vi hade inget annat val. Vi får lämna in en ansökan om konkurs.

När förstod du att det kommer att bli konkurs?- Egentligen i går (tisdag) eftermiddag vid halv två. Då rök vår sista chans. Även med en rekonstruktion hade det blivit en allt för tuff resa. När det dessutom ser ut som det gör sportsligt var det en omöjlighet att fortsätta, säger Nordén.

Konkursen är självklart en jättesmäll – även för innebandyn i Västmanland i stort.

- Innebandyn i Västmanland behöver ett herrlag i högstaligan. Nu har vi inte det längre, säger Björn Nordén.

Sportsligt sett innebär det nu att VIB inte kommer att ha något lag i varken herrarnas Superliga eller damernas division 1. Konkursen påverkar dock bara elitlagen – all övrig verksamhet ligger under systerföreningen Västerås IB-U.