Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIB jagar SM-guldvinnare

Han vann SM-guld i lördags. Nu kan VLT avslöja att Storvretas Niklas Winroth kan vara på väg tillbaka till VIB.
- Det är inte omöjligt, säger Winroth.

Niklas Winroth var en av spelarna som lämnade VIB för en fortsättning i SSL efter konkursen.

Nu kan han bli en av återvändarna.

Centern funderar över en comeback.

- Han ska ta sig en funderare på hur han ska göra och där ingår även dialogen med Storvreta, säger VIB:s sportchef Mikael Flodell.

Han bekräftar att VIB har kontakt med Winroth. Men säger att det än så länge inte har nått stadiet med kontraktsförhandling.

- Vi går inte in i några kontraktsförhandlingar förrän vi får de signalerna från spelarna och där är vi inte än. Det skulle vara en ren bonus om vi fick Winroth eller (Alexander) Carlström.

Men Winroth är sugen på att komma tillbaka?

- Både ja och nej. Hans framtidsplaner styrs av studier och flickvän. Vi har legat lågt fram till nu egentligen eftersom han spelat till så sent som i lördags.

Niklas Winroth har kontrakt en säsong till med Storvreta.

Kan ni lösa det om han vill tillbaka?- Det beror helt och hållet på dialogen med Storvreta. Men om han skulle vilja komma tillbaka så har vi goda möjligheter att lösa det. Vi jobbar nära sponsorer med den här typen av spelare. Om Carlström och Winroth vill tillbaka så är vi väl förberedda inför det.

Jag tolkar det som att det finns externa finansiärer som är villiga att stötta VIB ekonomiskt?- Ja, den nya attityden i VIB märks av där också. Det handlar inte om egen vinning längre utan att se till föreningens bästa.

VLT nådde Winroth under eftermiddagen. 21-åringen är på snowboardsemester och konstaterade kortfattat:

- Jag har inte bestämt mig för något än, jag har faktiskt inte funderat så mycket på det redan nu.

Men det är inte omöjligt att det blir VIB?- Nej, det är det inte.