Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIB och Rönnby slåss om guldtränaren

Örjan Lindberg ledde Rönnby till två SM-finaler på tre år. Nu jagas han både av sin gamla klubb – och VIB:s herrlag.
– Jag trivdes väldigt bra i Västerås och kan tänka mig att flytta tillbaka, säger han.

Örjan Lindberg hade en väldigt framgångsrik sejour i Rönnby.

På tre säsonger tog han laget till ett SM-guld och ett silver.

Efter tiden i Västerås flyttade han till Umeå och tog över Dalens damlag. Sedan har han även tränat Olofströms herrlag.

Och till hösten kan det mycket väl bli Västerås igen för familjen Lindberg. VLT kan avslöja att både Rönnby och VIB:s herrlag vill ha Örjan Lindberg som tränare.

Johan Kökeritz kontrakt med Rönnby går ut efter säsongen och därför jobbar klubben på nya tänkbara tränarnamn. Och i VIB är det inte säkert att Pelle Alvin har möjlighet att fortsätta.

– Jag trivdes väldigt bra i Västerås. Löser det sig bara socialt kan jag tänka mig att flytta tillbaka. Det viktigaste är att det löser sig med jobb, säger Örjan Lindberg.

Han har fört diskussioner med båda klubbarna ett tag.

– Jag har fått en förfrågan från Rönnby och VIB har jag pratat med i en månad ungefär. För mig finns det ett intresse för båda klubbarna. Löser det sig bara socialt kan jag tänka mig att träna något av lagen.

Hur ser du på att både Rönnby och VIB vill ha dig?

– Det där har jag inte funderat så mycket på. Det skulle vara jättespännande att träna Rönnby igen och få vara med under deras generationsväxling. Och VIB känns också jätteintressant. Det var kul att de höll sig kvar i superligan och jag har aldrig tränat ett elitlag på herrsidan så det lockar också. Det skulle vara en stor utmaning.

Vilket alternativ är mest intressant?

– Det är likvärdigt. Det är viktigast att det löser sig med familjen och jobb. Utifrån det får jag gå vidare. Just nu förhandlar jag inte med någon av klubbarna.

VLT har varit i kontakt med både Bosse Hägglöf i Rönnbys sportkommitté och VIB:s sportchef Gabriel Andersson – båda har dock valt att inte ge några kommentarer angående Örjan Lindberg.