Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIB värvar duo från konkurrenten

VIB fortsätter att förstärka. Två spelare är klara - och enligt uppgift till VLT är veteranen Mattias "Mutte" Norell nära att skriva på.

Christian Mattsson, Simon Klein och Fredrik Rydh har skrivit på.

Nu är VIB nära att landa ytterligare en ex-VIB-are - om än inte av samma kaliber. Mattias Norell är högaktuell för division 1-klubben.

- Vi slutförhandlar med honom, säger ordföranden Robert Melin.

Han fortsätter:

- Han har mycket rutin och kommer att kunna coacha våra unga spelare.

Norell gjorde fem säsonger i VIB åren 2002-2007. Då var han en poängstark forward. Nu är han 34 år och har tagit klivet ned som back - men noterade ändå 12 poäng på 14 matcher för Tillberga i division 1 östra svealand den gångna säsongen.

- I förstaläget vill vi ha honom som spelare. Långsiktigt är tanken att han ska få en ledarroll i föreningen.

Vilken klass håller han nu?

- Bra division 1-klass. Är han redo att satsa så är han tillräckligt bra för att slå sig in i laget.

Tidigare i veckan avslöjade VLT att MIK Västerås back Patrik Ytterberg jagades av VIB. Nu har han skrivit på ett 2+1-årsavtal med klubben.

- En bollsäker och stabil back som vi tror mycket på, säger Melin.

Han var klar för er förra säsongen men bröt avtalet. Vad hände då?

- Han var besviken efter konkursen och drog även på sig en tuff skada som höll honom borta stora delar av säsongen. Men nu hade han bestämt sig för att komma till oss.

Den andra spelaren som är helt klar för VIB är unge målvakten Joel Wahlstedt, född 1993.

Han återvänder till klubben efter ett år i MIK - och tar upp fajten om platsen som förstemålvakt.

- Vi rekommenderade Joel att ta ett år i division 1 förra säsongen och han fick stå varannan match i Malmaberg. Det tror jag bara har gjort honom gott. Eftersom Jens Blessander (målvakt) kommer att lägga av så vill vi satsa på våra unga målvakter i år.

VIB har tre alternativ; Wahlstedt, Filip Beijbom och Mattias Åkesson.

- De slåss om att bli förstemålvakt. Vi har även "Jonka" (tränaren John Kvist) som är beredd om det skulle behövas, men det är inte tanken just nu.

VIB har även förhandlat med forwarden Niclas Eklund. Enligt uppgift till VLT vill han satsa på fotboll i sommar och är inte aktuell att skriva på något kontrakt inom kort.