Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK dominerade mot Troja

VIK Hockey körde över Troja/Ljungby med 5–1 i ABB Arena. Nu är laget riktigt nära playoffspel.

Efter onsdagens trepoängare mot tabelljumbon Troja ligger VIK nu sju poäng före åttan Malmö. Tre omgångar återstår och det ska väldigt mycket till för att VIK ska missa playoff.

Forwarden Tobias Forsberg var den som var hetast av alla i början. Först rundade han kassen och tryckte in 1–0 efter 4.18. Sedan gjorde Forsberg 2–1 på ett friläge i slutet på perioden. Lubomir Vaic kom precis ut från utvisningsbåset, snappade upp pucken och serverade Forsberg med en perfekt passning.

VIK dominerade som väntat spelet mot Troja. Bland annat hade Damien Fleury en dubbelchans men fransmannen saknade det rätta flytet.

Den andra perioden var ingen höjdare spelmässigt. Det hände inte speciellt mycket innan Jason Walters gjorde 3–1 i powerplay. Kanadensaren fick en läcker passning av backen Thomas Mitell och Walters rakade in pucken i öppen kasse.

Ett par minuter därefter kom VIK i ett två mot en-läge och då stänkte Kalle Olsson upp pucken i krysset med ett stenhårt handledsskott. Matchens delikatess.

Kalle Olsson höll sig sedan framme igen när han utökade VIK-ledningen till 5–1 efter 2.05 i den sista perioden. Gulsvart hade kort efter målet två powerplay men inget resulterade. VIK hade bra kontroll på matchen i slutet och Troja var ganska ofarligt och skapade nästan ingenting.