Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK följer elitserieduo

Joel Mustonen och Konstatin Komarek. Där har ni två spelare som VIK Hockey följer.
- Båda är duktiga, säger sportchefen Niklas Johansson.

Intresset för Joel Mustonen är långt gånget. VIK har kontaktat Skellefteå om att få låna en offensiv spelare. Och eftersom Gulsvart är i störst behov av en center är 19-årige Mustonen ett högst tänkbart namn.

- Han är en duktig tvåvägscenter och det är en position vi tittar på att förstärka. Skellefteå spelar ungefär samma typ av hockey som oss och det underlättar att låna spelare därifrån, de har lättare att komma in i det, säger Niklas Johansson.

Till Västerbottens Folkblad säger Mustonen:

- Inget är klart, men det känns intressant. Det känns viktigt hur Västerås ser på mig och vilken roll det vill ha mig i, och det låter lovande.

Vad vet du om Västerås?

- Jag har koll på att de ligger i toppen av allsvenskan, vilket är positivt, men egentligen inget mer. Går det framåt och närmar sig att jag ska till Västerås får jag väl också höra mer med Johan Alm som varit utlånad dit, svarar Mustonen

Enligt uppgift till VLT följer VIK även Luleås lovande österrikare Konstantin Komarek.

Niklas Johansson erkänner att han är på klubbens radar – men säger samtidigt att han inte kontaktat Luleå.

- Nej, det har jag inte gjort. Det enda som finns där är att jag känner till Komarek och vet lite om honom som spelare. Han jobbar stenhårt och är en spelare som skulle passa bra in i vårt lag.

Niklas Johansson hoppas även att Johan Alm kommer tillbaka till VIK.

Backlöftet får speltid i Skellefteå för tillfället - men det kan förändras snabbt om laget får tillbaka ett par skadade spelare.

- Jag hoppas att han kommer tillbaka. Han visade exempelvis mot Örebro borta vilken vass spelare han är. Det vore bra för oss att få tillbaka honom.