Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK föll efter straffar

VIK Hockey stod upp bra mot Skellefteå i ABB Arena. Oavgjort efter full tid – sedan vann elitserielaget med 2–1 efter straffar.
– De var tunga att möta, säger målvakten Lars Johansson.

VIK åkte på sin andra förlust på försäsongen. Ett tyngre och starkare Skellefteå vann till slut på straffar – knappast orättvist med tanke på matchbilden i sista perioden.

Då bombarderade Skellefteå VIK-kassen med skott men målvakten Lars Johansson var omutlig – och räddade 16 puckar.

– I första perioden kändes det lite kantigt för mig och pucken studsade mycket. Därför var det skönt att få göra lite bra räddningar i sista, säger Lars Johansson.

Annars var det VIK som tog ledningen i första perioden. Markus Ljungh parkerade i slottet och styrde in Marcus Jonssons skott i powerplay.

Men Skellefteås replik kom blixtsnabbt och Martin Lundberg lyckades peta in kvitteringen efter en tilltrasslad situation framför Johansson.

I mitten på den andra perioden hade VIK tre raka powerplay men laget lyckades inte hitta målet.

– Tyvärr lyckades vi inte jättebra där. Vi får träna mer på powerplay, säger Lars Johansson.

Inget av lagen lyckades göra mål på sina tre första straffar – och först i den fjärde omgången avgjorde Oscar Möller med ett distinkt skott.