Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK föll mot Oskarshamn

VIK:s tredje raka förlust är ett faktum efter att laget på tisdagskvällen föll mot Oskarshamn borta.

Det går tungt för VIK Hockey. Efter förlusterna mot Leksand och Tingsryd var det på tisdagskvällen dags för bortamatch mot Oskarshamn, ett lag som gått bra den senaste tiden.

Och smålänningarna chockstartade. Redan efter 46 sekunder satte Oskarshamn 1-0 genom dansken Morten Poulsen och det följdes senare under den första perioden upp med 2-0. Ledningen kunde ha varit betydligt större men tack vare storspel av Lasse Johansson i VIK-kassen hölls siffrorna nere. Dessutom lyckades VIK reducera till 2-1 i slutminuten genom Kenneth Bergquist – ett av få VIK-anfall med någon som helst spets.

I den andra perioden sänktes tempot rejält och Oskarshamn kontrollerade spelet. Trots det vann VIK den andra perioden efter att Mikael Zettergren lyckats sätta 2-2 i mitten av perioden.

Tredje perioden brukar statistiskt sett vara VIK:s starkaste. Så icke på tisdagen. Laget lyckades bara få till ett par halvchanser och fortsatte att tappa puckar och passa fel. Detta samtidigt som Oskarshamn fortsatte trycka på och lyckades sätta det avgörande målet efter 5.49 genom 20-årige Martin Olsson, assisterad av Viktor Sjödin och före detta VIK-spelaren Ewan Mcgrath.

VIK har nu en match kvar att spela innan juluppehållet, på fredag kommer Södertälje på besök.