Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK förlorade efter straffar

VIK-Leksand utvecklades till ett rent krig på isen. Där vann Leksand till slut på straffar – när 16-årige supertalangen Filip Forsberg grundlurade Daniel Sperrle.

3629 personer i ABB Arena fick se säsongens hittills bästa match i Västerås.

VIK-Leksand innehöll allt. Grymt tempo, grinigt mellan lagen på isen och många målchanser.

Leksand hade mest puck - men VIK försvarade sig för kung och fosterland.

I tredje perioden öste LIF på ännu mer än i första och andra perioden. Dalalaget vann skotten med 13-3 och VIK-arna fick slita enormt i egen zon. Flera nyckelspelare var så pass trötta att de gick på knäna.

Leksands Alen Bibic kvitterade VIK:s 2-1-ledning från andra perioden när han stötte 2-2 efter 9.54 av den sista perioden. VIK-målvakten Daniel Sperrle protesterade vilt mot målet. VIK ville ha målet bortdömt för offside i målgården.

- Hela hallen såg ju att pucken var utanför målgården, säger forwarden Dennis Rasmussen.

VIK kämpade frenetiskt och höll Leksand borta från fler mål i förlängningen. Och Gulsvart fick en gyllene chans att avgöra när de fick spela powerplay i lite drygt en minut i slutet av förlängningen. Men Erik Hanses räddade superlägen från både Thomas Mitell och Lubomir Vaic.

I straffläggningen var Leksandspelarna iskalla. Såväl 16-årige (!) Filip Forsberg som Jesper Ollas och Daniel Hermansson nätade. Daniel Sperrle tog alltså ingen straff. I VIK nätade Fredrik Johansson – men det räckte inte eftersom att Lubomir Vaic missade VIK:s första.