Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK förlorade mot Leksand

VIK förlorade med 3-4 mot Leksand i träningsmatchen i Hedemora.

Varken VIK Hockey eller Leksands IF mönstrade helt ordinarie manskap i Bolidenhallen, Hedemora.

VIK, som av någon anledning skrevs som hemmalag i träningsmatchen, saknade Andreas Lindh, Alexander Ribbenstrand, Per Helmersson, Jonas Emmerdahl och Peter Öberg - som varit skadad en längre tid.

Leksand i sin tur saknade Tomas Kollar, Kimmo Lotvonen, Eric Moe och Jon Knuts.

Västeråsarna fick en tung start med mycket boxplay i den första perioden. När Leksand för fjärde gången fick powerplayläge satte Jens Bergenström 0-1 när VIK-målvakten Daniel Sperrle tvingades att släppa en retur.

I inledningen av mittronden var det leksingarnas tur att hamna i syndabåset, men de gulsvarta fick inte till det ens i spel fem mot tre.

Istället fick Jens Bergenström retfullt enkelt göra 0-2 när VIK-backen Robin Axbom gav bort pucken framför egen kasse. Efter målet blev det ganska grinigt på isen och båda lagen delade ut några tunga smällar.

De gulsvarta var nära en reducering i powerplay, men LIF-keepern Erik Hanses knep Rasmus Sandströms avslut på mållinjen och Jonas Leetma prickade i sin tur stolpen.

Leksand var däremot mer effektivt. 0-3 kom efter en kontring där Ken-Andre Olimb friställde Jesper Ollas, som kallt drog Daniel Sperrle.

VIK fick en smakstart på den tredje perioden när Viktor Mårtensson levererade pucken till Damien Fleury som enkelt styrde in 1-3 efter endast 40 sekunders spel.

Västeråsarnas energi kom dock av sig snabbt när de drog på sig två snabba utvisningar - och i spel fem mot tre gjorde Jens Bergenström 1-4. Hattrick för Bergenström alltså - och målet kom åter på en retur i powerplay.

VIK hämtade sig dock från kallduschen och efter 11.09 sköt Markus Ljungh 2-4 via stolpen.

I slutminuten satte Juha Kiilholma 3-4 på straff efter att han själv blivit fälld i ett friläge. Kiilholma satte pucken mellan benen på Erik Hanses genom något som mest liknade en pausfint.

Gulsvart tog ut målvakten och jagade kvittering, men kom inte ikapp.