Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK ger duo provchans

Powerforwarden Viktor Mårtensson och poängkungen Daniel Despotovic. Duon har fått varsitt tryoutkontrakt av VIK Hockey.
- Jag trodde det var en polare som ringde och skämtade, säger Mårtensson.

Gulsvart har sedan tidigare hämtat in Emil Mårtensson, Mike Wirll och Emil Flodqvist från division 1.

Nu ger den allsvenska klubben två spelare till chansen att slå sig in i laget.

I går anslöt powerforwarden Viktor Mårtensson.

Och i dag anlände elitseriemeriterade Daniel Despotovic till stan.

- Vi ger dom chansen att vara med under fysträningen så att de får samma fysiska förutsättningar som övriga spelare när vi kliver på is. Det är först då vi kommer att ta beslut om tryoutspelarna, säger sportchefen Niklas Johansson.

Sedan Stefan Holmgren lämnade VIK har klubben saknat en offensiv retsticka.

Ur den aspekten är 21-årige Borlängeforwarden Viktor Mårtensson intressant.

- Han har sett jäkligt bra under fysen, riktigt starkt. Han drar sig inte för någonting, vet sin grej på isen och gör den jäkligt bra.

Johansson fortsätter:

- De gångerna vi har mött Borlänge och förlorat är det Mårtensson som vunnit matchen åt dem. Han spelar obekvämt, hackar och river, spelar hårt och är svår att plocka bort. Han är polerad, men om det hettar till då smäller det.

Mårtensson har vunnit utvisningsligan två år i rad i division 1. Förra året satt han av 186 minuter i utvisningsbåset.

Och han blev överraskad när VIK ringde.

- Först trodde jag att det var en polare som ringde och skämtade. Jag trodde inte att en allsvensk klubb skulle höra av sig. Men så visade det sig ju vara. Niklas har väl fått upp ögonen för mig när vi har mött Arboga med Borlänge.

Hur lyckas man vinna utvisningsligan två år i rad?- Jag gillar att smälla på och är en intensiv spelare. Jag åker och tacklar alla som har pucken eller har blivit av med den – och till slut så blir dom griniga och tröttnar på mig. Då brukar det smälla och bli lite vevande. Och det tycker jag är riktigt kul.

På 36 matcher i vintras noterade Mårtensson 14 poäng (6+8).

- Med klubban har jag väl skottet, och jag kan hantera en puck, ha, ha.

Daniel Despotovic börjar träna med VIK i morgon. 20-åringen har 19 elitseriematcher och 13 juniorlandskamper på meritlistan.

Förra säsongen ratades han av Björklöven – men öste in 65 poäng på 35 matcher för Asplöven och Lycksele i division 1.

- Intressant spelare. Han har jäkligt stor potential och jag tror att våra tränare kan få fram den ur honom, säger Niklas Johansson.

- Vi har kollat upp bakgrunden till varför han inte tog plats i Södertälje och Björklöven – och jag har även pratat personligen med honom om det i dag och han förklarade hur han såg på saker och ting. Vi ger honom chansen att visa vad han går för.