Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK jagar finländsk sniper

Han blev poängkung och årets spelare i Norge förra säsongen. Snart kan Tomi Pöllänen lira i Västerås. – Ja, vi jobbar på honom, bekräftar VIK:s sportchef Niklas Johansson.

Det är ingen hemlighet att allsvenska VIK Hockey fortfarande jagar förstärkningar.

Och det hetaste namnet är den 32-årige finländske forwarden Tomi Pöllänen som svarade för 28 mål+41 assist=69 poäng på 48 matcher med Lillehammer i den norska ligan förra säsongen.

Är Pöllänen ett hett namn för VIK?

– Ja, det är han, säger Niklas Johansson.

Med tanke på att VIK nyligen värvade centern Juha Kiilholma lär Pöllänen vara intresserad av en flytt till Västerås. Kiilholma och Pöllänen har nämligen tidigare spelat ihop i Ässät i SM-liiga.

– Jag vet att de känner varandra bra, säger Johansson.

Ni vill alltså ha in en målfarlig sniper i laget?

– Jag tror att vi redan har folk som kan göra mål, men Pöllänen skulle passa in rätt bra – och det skulle även gynna Kiilholma.

Är det realistiskt att tro att ni kan håva in norska ligans poängkung?

– Det är helt klart tänkbart, det är inte en orealistisk tanke, säger Niklas Johansson.

Enligt vad VLT erfar kan det förutom poängmaskinen Tomi Pöllänen även finnas plats för ytterligare en powerforward i VIK-truppen.