Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK-juniorer föll i sudden

Det var så nära, så nära. Men VIK överlevde inte SM-åttondelen. – Alltid surt att torska i sudden, säger tränaren Patrik Zetterberg efter 1–2 borta mot AIK.

VIK Hockeys J18-lag hade allt att vinna i den tredje och avgörande JSM-åttondelsfinalen i Ritorps ishall i går.

Och de gulsvarta tog också ledningen i den första perioden när Albin Ljunggren hittade rätt bakom AIK-keepern Niklas Lundström.

Ljunggren sänkte AIK i match ett i ABB Arena och var åter nära hjälterollen. Men det kom av sig när han i mittronden åkte ut för hakning. Då kvitterade AIK till 1–1 genom Theodor Lennström.

VIK-målvakten Fredrik Hellström storspelade dock och tack vare det fick VIK chansen att avgöra – inte minst i förlängningen.

– Vi hade powerplay i slutet av sudden och hade nästan öppet mål. Men det var trötta skallar, säger ”Zäta”.

Med 37 sekunder kvar av förlängningen avgjorde istället AIK när David Lillieström-Karlsson satte 2–1.

– Det är små marginaler, konstaterar Zäta.

Och fortsätter:

– Det känns surt, men det var en fantastisk hockeymatch och grabbarna ska vara stolta över sin insats. Vi har fått med oss sex lärorika slutspelsmatcher i bagaget till nästa säsong och vi har åter satt VIK:s juniorverksamhet på kartan.

Patrik Zetterberg tror att VIK-juniorerna kan utvecklas ännu mer nästa säsong, men då är inte han tränare längre.

– Nä, jag och Anders Ganz (assisterande) har för mycket att göra i det civila. Nu lämnar vi över till några andra tränare, säger Zäta.