Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK kan tappa sina stjärnor

VIK Hockey riskerar två tunga spelartapp. VLT kan avslöja att Christian Larrivée har tackat nej till ett bud från Gulsvart – och att lagkaptenen Andreas Lindh har elitserieanbud. – Dyker det upp en bra chans hoppar jag på det, säger Lindh.

Annons

Sebastian Meijer valde Luleå. Snart kan nästa VIK-spelare skriva på för elitserien.

Lagkaptenen Andreas Lindh jagades av Linköping inför slutspelet – men stoppades då av VIK. Nu är han nära en ny chans i högstaligan.

– Ja, det finns lite intresse. Men jag kan egentligen inte säga så mycket mer just nu. Det kan hända mer i slutet av veckan, säger Lindh.

Innebär det att du ska slutförhandla med en klubb i veckan?

– Förhandla i alla fall.

Är du fortfarande besviken på att VIK stoppade dig från slutspel med LHC?

– Det är inget jag går och tänker på nu. Men dyker det upp en bra chans inför den här säsongen så hoppar jag på det.

Enligt uppgift till VLT har tre elitserieklubbar haft intresse för Lindh.

Linköping, AIK och Timrå.

- Vilka klubbar det handlar om får min agent (Erik Ryman) svara på. Men det handlar om två stycken.

Ryman:– Jag vill inte heller in på några klubbar – men det finns intresse från elitserien för Andreas och det kan komma ett besked i slutet av veckan.

VIK är också angelägna om att behålla Andreas Lindh.

– Han ligger på tapeten. Vi ska prata senare i veckan. Han har velat avvakta ett tag och jag måste prata med honom först innan jag kan säga något mer, säger sportchefen Niklas Johansson.

Andreas Lindh om VIK:

– Blir det inget med elitserien är VIK ett bra alternativ. Vi har inte tittat på några andra allsvenska alternativ.

Samtidigt kan VLT avslöja att Christian Larrivées status inför nästa säsong är högst osäker. Centern har tidigare sagt följande till VIK:s svenskafans-sida.

– Jag kan avslöja att anledningen till att jag inte har skrivit på för VIK igen beror inte på pengar, jag gillar Västerås.

Men kanadensaren har fått ett bud av VIK.

Och tackat nej.

– Vi erbjöd honom en bra höjning jämfört med förra årets kontrakt. Men han tackade nej. Det är klart att det handlar om pengar, säger sportchef Johansson.

Var står ni nu med Larrivée?

– Han finns med i bilden, men vi stirrar oss inte blinda på honom. Vi kan inte lägga för mycket pengar på en enskild spelare, vi har en budget där han ska passa in. Vi vill ha spelare som vill spela för VIK och inte bara för att tjäna massor med pengar.

VLT har förgäves sökt Larrivées svenska agent Gunnar Svensson för en kommentar.