Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIK knockade Mora

VIK Hockey nollade Mora - och vann borta med 2-0. Stor segerorganisatör: NHL-proffset Mikael Backlund.

VLT.se var på plats i FM Mattsson Arena och bevakade mötet. Så här såg det ut.

Kommentar:

Tredje perioden. "Spänningen var det defintivt inte fel på. Mora gick för reducering - VIK gick för att öka på ledningen. Spetstrion med Mickis, Bulan och Frycklund fortsatte att hota i varje byte och bakåt var det bra från alla håll och kanter.

Förlusten mot Södertälje verkar bara ha varit ett tillfälligt avbrott i VIK:s starka form."

18.36) MÅL! 0-2 Mikael Backlund (Jonas Emmerdahl, Brendan Mikkelson).

Så var målet:

Andra perioden (0-2).Mora hade sex man på isen och VIK fick chansen i powerplay. Då tog det bara några sekunder för stekheta "Mickis" att föra in pucken i slottet och överlista Mustokovs med ett skott efter isen.

15.55) MÅL! 0-1 Patrik Berglund, (Mikael Backlund, Mikael Frycklund).Så var målet: Ursäkta språket: men jävlar vilket mål! Mikael Frycklund tar in pucken i mittzon, dumpar ned på Mikael Backlund som är efter från början men åker ifatt och förbi sin back. På förstatouchen tunnlar han sedan samma back genom att hålla klubban med ena handen (backhand) - och spelar sedan Patrik Berglund helt fri. "Bulan" stöter bara in pucken i öppen kasse.

Kommentar: "Räcker väl att skriva ner ett namn här. Mikael Backlund. Landslagsspelaren är inne i ett enormt stim. Han gjorde en vacker assist mot Södertälje senast men den han gör till 0-1 är ännu snyggare. Matchen var fortsatt högklassig i andra perioden. Både Mora och VIK gasar framåt vilket leder till rolig hockey med mycket chanser. Lars Johansson nya starka räddningar.

Första perioden (0-0).

Kommentar:

"Het öppning där Mora gasade rejält första 10-15 minuterna. Skapade ett antal jättelägen och Lars Johansson svarade för ett par kvalificerade räddningar. VIK ska vara glada som kom undan utan att släppa in ett mål där.

Men sedan vände det. Mikael Backlund spelade fram Patrik Berglund och "Bulan" var oerhört nära att styra in 0-1. VIK:s spetskedja var bra och Mikael Frycklund tunnlade bland annat en Moraback. Kenneth Bergquist gav Mikael Zettergren ett annat jätteläge med en smörpass - men där klev Moras målvakt Ervins Mustokovs fram och stängde igen.

VIK Hockeys nye back Brendan Mikkelson var fyrstjärning i första perioden. Han är inte en av de tunnaste spelarna man sett direkt... Riktig biff som spelade rejält och hade tre kliniska uppspel."

18.38) Det händer saker i VIK hela tiden. I dag lånades Rasmus Edström in från Skellefteå.

Och vid 17-tiden blev NHL-värvningen Brendan Mikkelson spelklar.

Båda backarna tar plats i Gulsvarts hårt skadedrabbade försvar mot Mora.

Det betyder också att forwarden David Lundbohm petas i och med att VIK har tre nordamerikaner i truppen.

Målvakt:

Så spelade VIK.Lars Johansson.

Förstafemman: Jonas Emmerdahl, Rasmus Edström, Mikael Zettergren, Matt Fornataro, Brady Leisenring.

Andrafemman: Brendan Mikkelson, Stefan Warg, Mikael Backlund, Patrik Berglund, Mikael Frycklund.

Tredjefemman: Marcus Söderkvist, Robin Nilsson, Kevin Weiskog, Robert Kimby, Kenneth Bergquist.

Fjärdekedjan: Jonte Berg, Markus Kinisjärvi, Viktor Mårtensson.

Extraback: Andreas Sojé.